Cafe Avenyn

Hitta Ditt Bästa Cafe på Avenyn

Avenyn är Göteborgs paradgata och mellan 2015-2020 har Avenyn blivit allt mer cafetät, här finner man nu allt från stadens mest kända nischade hipstercaféer och kaffebarer till lokala och nationella cafekedjor. På denna sidan vill vi hjälpa dig att hitta och förstå vilka cafeer som finns på Avenyn så att du kan hitta ditt cafe eller testa nya cafeer, vi presenterar kaféerna i första hand utifrån deras kaffefokus. Att dela med oss av kaffekunskap och kaffeupplevelser är något vi vill göra och vi försöker att inte begränsa oss till vårt egna, utan även dela med oss, vi vill uppmuntra dig att besöka olika ställen, uppleva olika miljöer, olika kaffesorter, olika kaffesmaker, olika kaffekoppar, olika kaffemaskiner, espressomaskiner och bryggmetoder. Vi älskar kaffe och vi vill uppmuntra dig att uppleva mer kaffe och hitta ditt favoritkafé, vare sig det är miljö, smak eller kvalitet som du uppskattar mest. Glöm inte fråga de olika kaféerna om vilket land bönorna kommer ifrån, vilka sorters bönor de använder, så som arabica eller robusta, vilket rosteri som rostar kaffet, hur hårt rostat bönorna är rostade, vilka smaktoner man kan förvänta sig, etc. Desto mer du frågar, desto mer får du lära dig och desto roligare och bättre blir upplevelsen kring kaffet. Men viktigast av allt, njut av kaffet!

Lokala små fristånde cafeer och fik på Avenyn

Här hittar du en lista på de små fristående cafeer som finns på Avenyn, vissa utav dessa har kaffet som sitt fokus och andra har mer fokus på fika och matutbudet, men gemensamt har de sin självständighet med unik känsla, inredning och inriktning. Vissa utav dessa är dessutom lite större, andra lite mindre, men ändå lika värda att besöka för att upplevas.

A43 Coffee Cafe Avenyn

A43 Coffee

Ett café & kaffebar med fokus på just kaffe, här tar man smaker till en unik nivå genom nära samarbete med lokala mikrorosterier. Här är hantverket kring kaffet viktigt. Här används specialkaffe av högsta kvalitet.

Viktors kaffe

Ett syskondrivet kafé som varierar kaffe från både lokala, nationella och internationella mikrorosterier. Viktor var Avenyns första café att erbjuda handbryggt kaffe med Hario V60. Här används specialkaffe utan att tumma på kvaliteten.

Jimmy & Joans New York

Ett fik med fokus på bagels. Här får du uppleva en känsla av New York fast på Avenyn i Göteborg och deras Bullet Proof Coffee á la New York Style.

Roots Café

Ett cafe inne på Göteborgs statsbibliotek med utbud som skall passa alla, kaffet är inte i fokus men kaféets utbud fokuserar på ekologiskt.

St: Agnes

Ett fik och bageri med fokus på det veganska utbudet.

Junggrens Café

Ett utav Göteborgs äldsta caféer, även kallat Jungans och funnits sedan 1895. Detta ett klassiskt Göteborgsfik och du finner här därmed också lite mer traditionella bakelser och mackor.

Cafékedjor med inriktning på specialkaffe på Avenyn

Bara för att det är en kaffekedja behöver det inte alltid betyda att man kompromissar på kvaliteten. Kedjorna på denna korta listan har kaffe som ett stort fokus med sina egna rosterier och målsättningar att framhäva bönans egenskaper.  

Da Matteo

En cafékedja med eget rosteri i Göteborg, Da Matteo låg i framkanten för specialkaffets början i Göteborg.

Johan & Nyström

En kaffekedja från Stockholm, de rostar vissa bönor i Göteborg men huvudsakligen rostas det i deras Stockholmsrosteri. Johan & Nyström strävar till att fortsätta upplysa om specialkaffe.

Övriga Fik & Caféer på Avenyn

Här är övriga fik, kedjor och bagerier på Avenyn.

Tintin

Caféet har funnits sedan 1993 och hade förut många inslag den klassiska tecknade Tintin. Kaféet har sedan flera år varit Avenyns enda Cafe som är öppet 24/7.

Espressohouse

En utav Sveriges största kaffekedja.

Le Pain Francais

En av Göteborgs största kaffekedja med fransk inriktning, på Avenyn huvudgata finns en av deras lokaler där det även finns restaurang och bar.

Jerkstrands

En Göteborgskedja med eget konditori och bageri sedan 1930.