Kaffebaren i Göteborg

KAFFEBAR I GÖTEBORG

A43 Coffee på Avenyn 43 är en lokal kaffebar med fokus på upplevelser.

Våra upplevelser är fokusera på fyra huvudområden i rangordning; Kaffe, te, tilltugg och mat.

Kaffe är uppdelat i ytterligare två sektioner; kaffe i kaffebaren och kaffeprovningar. Men grunden är densamma; vårt kaffe kommer från lokala mikrorosterier som jobbar med specialkaffe, detta innebär kaffe som kvalificeras som ett av världens bästa kaffen, inte bara i smak men också i hela näringskedjan från odling till det som ligger i din kopp, för mer information läs min artikel om specialkaffe. För att kunna upprätthålla nivån har vi nära samarbeten med de som rostar kaffebönorna.

Kaffe i kaffebaren innebär kaffet vi serverar under vår dagliga verksamhet där du kommer in och beställer din kaffe eller fika. Vi använder oss av olika bryggmetoder och olika kaffebönor för de olika bryggmetoderna för att kunna servera dig en smakupplevelse som du skall uppskatta.
Vi har en kaffemeny, men jag brukar säga att man gärna får prata med oss om vad man har för preferenser då vi inte begränsar oss till vad som står på menyn.

Kaffeprovningar är ett sätt för att kunna lära sig mer om kaffe och uppleva kaffesmaker på ett annat sätt, vi har olika typer av kaffeprovningar som du kan läsa mer om på vår sida om kaffeprovningar.

Te är alternativ till kaffe och något som underskattas, te har en mycket längre historia än kaffe och möjligheterna till att kunna skapa upplevelser kring te är enorma. Vi har jobbat successivt sedan första dagen med att skapa en upplevelse även med te, idag jobbar vi med ekologiska teer som huvudsakligen kommer från Sri Lanka, fantastiska och rena smaker. Framöver hoppas vi kunna skapa ännu bättre relationer med våra te-leverantörer samt skapa en riktig te-upplevelse i kaffebaren (te-baren?).

Tilltugg är något som är extra viktigt hos oss i norden och framförallt Sverige med vårt fika-koncept. Vårt mål är att så mycket som möjligt skall vara egen produktion eller produktioner i samarbete med små lokala bagerier eller konditorier. Om vi skall hålla konceptet kring hög kvalitet och upplevelse så måste det gå hela vägen och tilltugget är minst lika viktigt för oss som det du har i koppen.

Mat är ett efterfrågat tema under lunch i Göteborg och på Avenyn. Vårt matutbud är begränsat men noggrant genomtänkt. Man måste ha i åtanke att vi är en kaffebar och inte en restaurang, men vi vill ge dig möjligheten att kunna tillfredsställa magen även hos oss. De flesta maträtterna gör vi på beställning, det vill säga att vi har så lite som möjligt färdigt så att vi kan fortsätta hålla nivån som ger smak och upplevelse även på detta området. Se vår meny om du vill läsa igenom vårt matutbud. 

kaffebar, göteborg, espresso, kaffe, avenyn
Oreo Cheesecake Tårta Göteborg Med Oreo Crush

Our Mission

 
Here at A43 Coffee we have made it our mission to be more than just a coffee bar; We are continuously seeking ways to deliver a unique experience in terms of quality, flavour, service and ambience. Where possible, we have established sustainable and long term collaborations with local suppliers to be able to provide you with the best tasting experience while still remaining loyal to both local businesses as well as caring about our planet. 
 
On top of providing your tastebuds with a great experience, the baristas at A43 are working hard to stay in the loop with the seasonal beans and brews on offer to be able to maintain the best service possible. 
 

Our Vision

 
Our vision is to create a platform that works with the most industry-driven baristas: To always encourage development by offering our staff  access to resources, tools, equipment, knowledge and education, but most importantly the individual freedom to experiment. 
 
We want to create and show a path for a sustainable coffee industry that makes working with coffee a lifetime career. We believe that happiness and knowledge within the team and our readiness to experiment will help us fulfill the mission to deliver a unique and exciting experience.