KAFFEPROVNING: BRYGGMETODER
Privat sällskap (egen/sluten grupp)
Pris: 500 kr/person.
Antal: 5-12 personer.
Tid: Ca 1,5 tim. 18.30-20.00
Kontakta oss per epost med önskemål om datum.
Öppet sällskap (blandad grupp)
Pris: 500 kr/person.
Antal: 2-10 personer.
Tid: Ca 1,5 tim. 18.30-20.00
GÖTEBORG – AVENYN 43
Detta är en kaffeprovning helt olika någon annan och vår signaturkaffeprovning. Vi går igenom flera olika bryggmetoder för att visa hur varje bryggmetod är unik, hur varje metod och bryggning får en kaffeböna att upplevas annorlunda genom smak och konsistens.

Till denna kaffeprovning använder vi just nu varierande kaffebönor från Kafferosteriet Kafferäven Per Nordby. Vi har serverat kaffe från Per Nordby sedan 2017.
Bland annat besvaras följande frågetecken under provningen…
Hur upptäckte man kaffet?
Vart kommer kaffe ifrån?
Hur ser kaffeplantan och frukten ut?
Hur är processen från skörd till rostning?
Vad är skillnaden mellan ljus och mörkrost?
Vad är skillnaden mellan filter och filter?
Vad är skillnad mellan filter och ofiltrerat?
Vad skall man tänka på när man brygger kaffe?
Varför använder man kaffefilter?
Vad skall man använda för proportioner när man brygger?
Vad skall man använda för temperatur när man brygger?

